Wolfskamer Alpineteam

Wolfskamer Alpineteam

In het recreatiegebied aan de rand van het Gooimeer te Huizen (N-H) ligt sinds 1976 het sportcomplex van Wolfskamer Wintersport.

Wolfskamer Wintersport is een vereniging van en voor skiërs, snowboarders, freestylers en daarmee de grootste wintersportvereniging van Nederland. Het complex, dat deels in alpine stijl beplant is met diverse dennen en sparren, bestaat uit zeven zeer goed onderhouden en gevarieerde kunststofbanen met liften, tubebaan en freestyle park op een clubterrein van 10.000 m2, waarop de inmiddels ruim 3000 leden hun wintersport dicht bij huis kunnen beoefenen.

Wolfskamer Alpineteam is de wedstrijdafdeling van Wolfskamer Wintersport, waarbij het skiën van wedstrijden in binnen- en buitenland centraal staat. Wolfskamer Alpineteam is al jaren het meest succesvolle skiteam in het Nederlandse wedstrijdcircuit en staat bekend om de vele talenten die daar zijn grootgebracht. Daarnaast heeft Wolfskamer Alpineteam de afgelopen jaren constant aan de top gestaan als het gaat om het aantal behaalde medailles in één seizoen. Ondanks al deze grote prestaties blijft “plezier in het skiën” de belangrijkste pijler.

  • Het wedstrijdteam traint 3 x per week onder leiding van specifiek opgeleide trainers.
  • De trainingsgroepen zijn ingedeeld op basis van leeftijd en niveau.
  • Conditietrainingen, (sneeuw)trainingsweken, organisatie van wedstrijden, clubkleding en inkoop -en kennisoverdracht van materialen maken verder deel van uit van de activiteiten.
  • Ook voor de allerjongste groep van 4 jarigen, die nog niet op de officiële wedstrijden mogen starten, worden onderlinge wedstrijden georganiseerd om alvast ervaring op te doen.

Skiteam Wolfskamer
Download deze teamfoto in ware grootte

Dashed